Kista Galleria - vår lokala galleria

Kista Galleria finns i hjärtat av samhället, där våra besökare bor, arbetar och lever. Vårt lokala CSR-arbete är otroligt viktigt för oss och innefattar engagemang i organisationer och aktiviteter som främjar hälsa, trygghet, välbefinnande och välfärd på lokalorten. Som en del av detta har vi valt att stötta  Kistaloppet och Sommar på torget. Vi stödjer dem på olika sätt, bland annat genom att informera och lyfta fram verksamheterna via skärmar i gallerian, i våra sociala mediekanaler och på vår hemsida, samt genom att ge dem plats i gallerian för att själva få informera om sin verksamhet.

Sommar på torget 

Sommar på torget är en satsning som Kista Galleria gör tillsammans med  Svenska kyrkan, Kista träff,  Rinkeby-Kista Stadsdelsförvaltning, Muslim aid, Rädda barnen,  Fryshuset och Shanta basket. 

Vi vill  bidra till ökad trygghet och gemenskap genom att aktivera barn och unga under sommerlovet. Under tre veckor i juni har barnen möjlighet att få testa på olika sporter och aktiviteter på Kista torg. 

Kistaloppet

Vi tycker det är viktigt att alla får rätt till motion och rörelse. Vi är därför stolta sponsorer till Kistaloppet som är helt gratis för alla åldrar. Loppet går genom vår galleria och vi bjuder på aktiviteter och musik under dagen. Initiativet är en del av Löparakademins kampanj #RUN4ZERO, som arbetar för att alla ska ha möjligheten att motionera och leva ett hälsosamt liv, oavsett förutsättningar.
Vill du veta mer? Läs mer om Kistaloppet här.

Hållbarhet hos Citycon

Citycon äger och utvecklar moderna stadskärnor i Norden och Baltikum. Våra 33 centrum med fokus på daglig handel återfinns i de största städerna i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Estland. Vi skapar värde i områden genom att utveckla moderna stadskärnor och samhällen där människor kan leva, arbeta, umgås och shoppa. Vi skapar städer fyllda av liv med hållbar utveckling som grund för allt vi gör.

2030 ska Citycon vara koldioxidneutralt. Vårt bestånd ska vara 100% energismart och drivs med hållbar energi. Alla våra centrum ska vara miljöcertifierade, direkt knutna till kollektivtrafik och lätt tillgängliga med cykel, till fots och elektiska fordon.

Citycon samarbetar också aktivt med lokalsamhället. Vi organiserar årligen hundratals events och aktiviteter för samhällen i hela Norden. Dessa projekt inspirerar oss att nå våra hållbarhetsmål.